MRFIX - Baiki fon dan laptop

SKRIN PHONE PECAH? 5 LANGKAH SEBELUM REPAIR IPHONE

Bacaan 4 minit

“Prapp!! Aduhh… Terjatuh pulak phone ni.” Phone memang penting, tapi kalau dah terjatuh, dan lebih mengharukan bila screen retak atau pecah, fuhh… menangis bro. Sekarang ni touch screen je phone, kalau retak/pecah biasanya tak boleh guna atau tak berfungsi dengan betul dah. Jadi, apa nak buat sebelum repair? Saya kongsikan 5 Langkah Sebelum Repair Screen Phone Rosak | Kedai Repair IPhone Sepang.

 

SKRIN PHONE PECAH? 5 LANGKAH SEBELUM REPAIR PHONE |

KEDAI REPAIR IPHONE SEPANG

 

Phone ni kalau pecah atau retak screennya, memang kena repair. Biasanya tukar je screen tu. Tapi ramai je yang tak tahu apa yang nak dibuat bila screen phone pecah, sebelum repair. Pening Mat! Bila tak dapat guna phone, tambahan pula kalau phone tu jadi gadget yang penting dalam pekerjaan kita.

 

 

Pentingnya kita tahu apa nak dibuat sebelum repair screen phone ni untuk elakkan kerosakan pada parts lain pula. Walaupun screen terpaksa diganti, phone juga dapat diselamatkan, jadi tak perlu nak tanggung kos lebih tinggi sebab kena beli phone baru. Kan…? Tapi, jangan risau kami di Kedai Repair IPhone Sepang nak bantu anda tahu apa yang perlu dibuat bila screen phone anda pecah/retak/rosak tanpa perlu kelam kabut. Baca 5 LANGKAH SEBELUM REPAIR SCREEN PHONE PECAH  

 

#1 MATIKAN PHONE

Sebelum membaiki phone, satu perkara penting adalah switch off phone tersebut. Ini bagi mengelakkan kerosakan pada bahagian lain atau kemalangan. Switch off phone semasa repair mungkin dapat selamatkan wang anda beberapa ratus/ribu ringgit.  

 

#2 BERHATI-HATI | KEDAI REPAIR IPHONE SEPANG

Ada 5 larangan ketika mengendalikan skrin phone yang sedang bermasalah atau retak. Elakkan dari :

  • Letak bersama alatan tajam supaya tidak bergesel dan menyebarkan keretakan skrin phone
  • Meletakkan phone di dalam poket seluar.
  • Simpan phone dalam beg yang berselerak.
  • Memegang phone yang skrinnya retak dengan tangan kosong tanpa sarung tangan getah atau alas.
  • Membiarkan phone yang retak tanpa dibersihkan.

Elakkan tangan anda terluka semasa repair screen phone dengan memakai peralatan yang sesuai. Kaca screen yang pecah boleh menyebabkan kecederaan jika tidak dikendalikan dengan berhati-hati.  

 

#3 BUAT TINDAKAN PENCEGAHAN

Buat 3 Tips Pencegahan ini supaya dapat kurangkan risiko retak di skrin phone yang semakin tersebar :

  1. Bersihkan skrin dengan kerap – Ini kerana skrin yang retak akan meningkatkan risiko untuk dimasuki bendasing kecil atau habuk halus ke dalam skrin telefon bimbit.
  2. Kurangkan tekanan ke atas kawasan yang retak – Tekanan yang berlebihan pada kawasan yang retak bukan sahaja mampu meluaskan lagi kesan retakan tetapi juga merosakkan skrin LCD dalam phone bimbit tersebut.
  3. Dapatkan bantuan Profesional – Dapatkan nasihat dan solusi terhadap masalah skrin retak anda.

 

#4 CARI SCREEN PROTECTOR BERKUALITI

Pastikan dulu samada hanya screen protector yang retak atau skrin phone yang crack. Lepas tu, cuba survey screen yang sesuai dengan phone anda. Jika anda tahu anda seorang pengguna phone yang sering cuai, saranan saya, pilih phone cover yang sesuai dan lebih tebal kerana dapat kurangkan risiko retak lagi dalam masa singkat.   Baca : Tips Menjaga Bateri Iphone  

 

#5 GUNAKAN AKSESORI TAMBAHAN | REPAIR IPHONE

Nak buat sesuatu perlu ada ilmu. Bagitu juga bila nak repair phone yang skrinnya rosak. Anda perlu belajar terlebih dulu samada dengan panduan ataupun tutorial jika anda tak pernah membaiki phone.

Kami di Kedai Repair IPhone Sepang mempunyai specialist yang terlatih dan berpengalaman untuk membaiki Android dan Iphone. Ramai dah customer yang datang dengan macam-macam masalah. Ini Feedback Sebelum Dan Selepas Repair Phone Rosak Salah seorang pelanggan Kedai Repair IPhone Sepang.

kedai repair iphone sepang   kedai repair iphone sepang

 

IPHONE 13

PROBLEM : KENE LENYEK LORI (SEMUA BERFUNGSI DENGAN BAIK)
SOLUTION : REPLACEMENT NEW HOUSING & FRONT GLASS REPAIRING

 

PENUTUP

Finally, semoga perkongsian 5 Checklist Lepas Repair Phone ini membantu anda cross check apa yang perlu dibuat lepas dapat phone baru dibaiki dari kedai. Ada yang tercari-cari kedai yang boleh repair phone dengan Cepat, Murah & Berkualiti? MRFIX – Kedai Repair IPhone Sepang lah jawapannya!  

 

 

100% terjamin telus, berpengalaman, cepat dan mudah! Dalam masa 30 minit segala masalah berkaitan gadget anda akan diselesaikan secara live di hadapan mata anda sendiri.

Jadi apa tunggu lagi, jom pakat ramai-ramai kita serbu MRFIX untuk tawaran menarik dan servis pemeriksaan PERCUMA.

 

=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

𝗠𝗥𝗙𝗜𝗫 𝗞𝗼𝘁𝗮 𝗪𝗮𝗿𝗶𝘀𝗮𝗻 – 𝗦𝗺𝗮𝗿𝘁𝗽𝗵𝗼𝗻𝗲 & 𝗠𝗮𝗰𝗯𝗼𝗼𝗸 𝗥𝗲𝗽𝗮𝗶𝗿 𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁

=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

✅ SERVIS MEMANG TIPTOP

✅ WARRANTY DISEDIAKAN

✅ BARANG BERKUALITI

✅ REPAIR FACE 2 FACE

 

Landmark : Dalam Al Ikhlas Gadget

Operation : Isnin-Ahad (Setiap hari)

Locate Us : https://maps.app.goo.gl/M5GYkgPttCm5sFfB8

https://waze.com/ul/hw282446s3

Whatsapp / Call : 012-540 0531 (Admin) @ https://mrfixkotawarisan.wasap.my