Sejurus dengan perintah berkurung, Astro turut memberikan beberapa siaran kepada para pelanggannya sepanjang tempoh berkurung ini. Tempoh siaran percuma tersebut adalah pada 18 Mac sehingga 31 Mac ini. Berikut merupakan antara siaran yang diberikan secara percuma sepanjang tempoh berkurung ini.

 1. BOO
 2. HBO
 3. Cinemax
 4. FOX Movies
 5. FOX Family Movies
 6. FOX Action Movies
 7. tvN Movies
 8. Celestial Movies
 9. Astro Citra
 10. Tayangan Hebat
 11. Thangathirai
 12. BollyOne
 13. HITS Movies
 14. Celestial Classic Movies

Manakala, buat pelanggan NJOI pula, mereka akan diberikan saluran tambahan iaitu KIX dan Nat Geo Wild pada tempoh yang sama.

Tambahan lagi, pihak Astro, mereka komited untuk menawarkan perhidmatan dan hiburan terbaik ketika rakyat Malaysia menghadapi wabak Covid-19 ini. Untuk maklumat lanjut, boleh layari laman rasmi Astro.

Diharapkan untuk semua warganegara Malaysia dan sesiapa yang menetap di Malaysia agar patuh pada peraturan dan garis panduan yang telah diisytiharkan oleh pihak kerajaan Malaysia.
Walaubagaimanapun, perkhidmatan secara face to face di rumah customer untuk membaik pulih telefon pintar anda masih diteruskan. Jika anda mengalami sebarang pernyataan, boleh terus hubungi kami di nombor 0189886531.