Korang terfikir perlu ke buat tukar bateri iPhone kepada yang baru? Macam mana nak tahu tanda-tanda bateri iPhone rosak?
Bateri iPhone replacement: Tanda-tanda bateri iPhone rosak
Sebagai pengguna smartphone, korang mesti sudah tahu bahawa bateri adalah salah satu komponen terpenting pada setiap handphone. Tanpa bateri, smartphone korang tidak dapat berfungsi dan dihidupkan. Setiap handphone mempunyai kapasiti bateri yang berlainan.
Jadi sebagai langkah berjaga-jaga, korang boleh mengetahui tanda-tanda apabila beteri iphone rosak.
1. Iphone tiba-tiba mati walaupun percent % bateri ada banyak lagi.
2. Iphone boleh ON sampai logo Apple pastu mati.
3. Iphone cas berjam jam keluar simbol bateri je tapi tak jugak hidup.
4. Bateri cas cepat penuh & cepat habis.
5. Cas 5 jam pun peratus bateri tak naik jugak, buang charger terus mati.
6. Cas tak penuh 100%.
7. Skrin sebelah kiri tak rapat sebab kena tolak dengan bateri kembung. Selalu jadi kepada Iphone 5 kena cepat tukar bateri jangan tunggu sampai skrin pecah.
Jadi jika korang ada tanda-tanda yang dijelaskan diatas, korang boleh datang ke kedai repair.
MRFIX GADGETS
Kami pakar repair handphone anda secara face to face (depan depan) dalam masa 30 minit sahaja untuk masalah minor. Seperti tukar screen iphone cracked atau battery kembung atau phone tak boleh charge. Jadi anda tak perlu lagi takut untuk tinggal phone atau takut sparepart tidak original yang digunakan di Kedai MrFix Gadgets.
Kedai Repair Handphone Bangi
Kedai kami menyediakan perkhidmatan service repair semua jenis iPhone. Kami juga menyediakan pelbagai jenis service lain. Korang check di sini.
Selepas korang tahu tanda-tanda bateri iPhone rosak, korang boleh walk in terus ke kedai kami. Kami akan tukar secara face to face.
 Bateri iPhone replacement: Tanda-tanda bateri iPhone rosak
Jadi untuk sebarang masalah korang boleh datang ke kedai kami atau terus hubungi kedai MrFix Gadgets.
Info lanjut mengenai kedai repair MrFix 
Handphone Screen Repair
🏪 MRFIX GADGET (Seksyen 7 Bangi) – Smartphone Repair Face2Face
No. 50 Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor
Buka Setiap Hari : 10:00 pagi – 9:00 malam