Tukar Body iPhone
04
October

Tukar Body iPhone

📍Bosan dengan body lama? 📍Warna pada body lama dah luntur? 📍Body calar dan banyak kesan jatuh? Jangan risau, Kami di #ChamoBangi juga menyediakan service untuk penukaran body iphone. Lepas buat penukaran body, conf

Read more

Battery Replacement Samsung Tab 10.1

Bukan sahaja smartphone yang kami boleh betulkan. Tab juga kami boleh betulkan selagi kami mempunyai sparepart. Untuk masalah kalini, tab yang digunakan tidak boleh dihidupkan walaupun telah disambungkan dengan charger kerana

Read more

J7 Pro LCD Replacement

Pada kebiasaanya jatuh pada tekanan rendah tidak akan menyebabkan lcd rosak atau retak seteruk ini, namun smartphobne pelanggan kami ni telah jatuh dari tempat tinggi dan terkena pada bahagian keras yang menyebabkan lcd dan s

Read more

Touchscreen Replacement

Touchscreen retak disebabkan jatuh. Retak seribu pulak tu. kalau retak sikit tak apa lagi. Ni dah retak seribu bahaya kalau masih digunakan boleh menyebabkan jari luka apabila digunakan. Jangan risau, bawa kepada kami di #Ch

Read more

LCD Replacement

LCD Replacement Banyak simptom yang menyebabkan LCD tidak boleh digunakan lagi. Antaranya : 📍Smartphone terjatuh dan menyebabkan LCD retak 📍Jangka hayat komponen itu sendiri 📍Terdapat tekanan pada screen dan menyebab

Read more
Water Damage and LCD Replacement for Samsung A8 (2018)
20
September

Water Damage and LCD Replacement for Samsung A8 (2018)

Customer datang ke kedai dan mengadu bahawa phone miliknya telah terjatuh di dalam swimming pool semasa ingin bergambar.😅 Selepas beberapa hari LCD milik phone beliau mula berkelip dan tidak mengeluarkan display. . . Sele

Read more
Battery Replacement for Huawei Nova 3i
19
September

Battery Replacement for Huawei Nova 3i

Assamualaikum dan salam sejahtera semua. Hai kembali lagi dalam blog chamo bangi. Arini admin akan membincangkan tentang Battery yang ada dalam phone korang semua. . . PERNAH KAH?? anda terfikir kalau LCD phone anda terangkat

Read more
Charging Port Replacement for Huawei Y6 II
18
September

Charging Port Replacement for Huawei Y6 II

  Masalah charging port selalu terjadi apabila pengguna smartphone kerap kali tersalah untuk memasukkan cable ke dalam port charging. Menjadi lebih teruk apabila pengguna memaksa untuk memasukkan cable pada charging port tan

Read more
LCD Mate 10 Replacement di Bangi
14
September

LCD Mate 10 Replacement di Bangi

Kerosakkan yang sering berlaku pada smartphone anda yang kami terima ialah LCD, LCD merupakan komponen yang mengeluarkan display atau output pada smartphone anda. Phone customer ini terjatuh dijalan yang penuh dengan batu-bat

Read more
Sony Z5 Battery Replacement
29
August

Sony Z5 Battery Replacement

Bateri punya lifetime anggaran 2 hingga 3 tahun sahaja mengikut cara pengunaan anda. Customer cakap bateri beliau charge sampai 100% lepas itu terus turun ke 70% dengan sangat cepat dan phone beliau turn off sendiri. Jadi tec

Read more

Nak repair smartphone anda?

Boleh tiada masalah, boleh datang ke kedai kami di Bandar Baru Bangi. Kami sedia membantu anda.

X