Kadang kala, semasa menyelesaikan masalah bateri komputer riba, anda akhirnya kehilangan data penting anda. Dalam kes ini, anda boleh mendapatkan bantuan Recoverit, yang merupakan alat pemulihan data profesional yang dapat digunakan pada sistem Windows terkemuka. Dengan menggunakannya, anda boleh mendapatkan kembali fail anda yang hilang dalam senario yang berbeza dan dari pelbagai sumber. Ini dapat membantu anda mendapatkan kembali gambar, video, suara, dokumen, dan setiap jenis data anda yang lain. Inilah caranya anda dapat menggunakan Recoverit Data Recovery untuk mendapatkan kembali kandungan data anda yang hilang, dihapus atau tidak dapat diakses.

Langkah 1: Pilih lokasi untuk diimbas

Pada mulanya, hanya Lancarkan Pemulihan Data Pemulihan di komputer anda, dan pilih lokasi untuk diimbas. Ia juga boleh menjadi partition, folder, atau keseluruhan pemacu.

Langkah 2: Tunggu imbasan selesai

Sebaik sahaja anda mengklik butang “Start”, aplikasi akan cuba memulihkan data anda. Anda boleh menunggu, melihat kemajuan dari penunjuk pada layar, atau menghentikan prosesnya di antara.

Langkah 3: Recovery data anda

Setelah menyelesaikan proses, aplikasi akan menyenaraikan data yang diambil di bawah kategori yang berbeza. Anda boleh menggunakan penapisnya untuk mendapatkan fail yang betul untuk dipulihkan dan bahkan melihatnya di antara muka. Sekarang, pilih sahaja yang anda mahu dapatkan kembali dan klik pada butang “Recover” untuk menyimpannya.

 

Dengan apa yang dicadangkan diatas dapat membantu anda untuk mendapatkan kembali data anda yang hilang. Selamat mencuba