MRFIX - Baiki fon dan laptop

Iphone 7+ chemical cleaning because of Water damaged

Bacaan 2 minit
Kebanyakan yang mempunyai masalah phone masuk air akan keringkan menggunakan hair dryer dan mereka akan cuba turn on semula phone mereka, akan tetapi, jangan sekali-kali melakukan seperti diatas, ia akan memburukkan lagi keadaan phone anda. jadi, antara cara yang boleh dilakukan untuk mengembalikan phone seperti sedia kala adalah dengan membuat chemical cleaning. Sebelum membuat chemical cleaning, terdapat beberapa perkara yang perlu dielakkan jika phone anda masuk air, iaitu:
  1. Jangan cuba on semula phone
  2. Elakkan daripada cas phone selepas masuk air
  3. Jangan keringkan phone menggunakan hair dryer
  4. Jangan terbalikkan phone untuk mengeluarkan air.
Namun terdapat perkara yang boleh dilakukan jika phone anda masuk air, iaitu:
  1. Selepas phone anda masuk air, keluarkan battery.
  2. Pisahkan frame, housing dan battery dan keringkan di bawah suhu bilik.
Beberapa hari yang lepas, mrfix menerima pelanggan yang mempunyai masalah yang sama, jadi selepas di check keadaan phone, technician kami membuat chemical cleaning for water damaged phone pada Iphone 7+ milik beliau. selepas beberapa hari, setelah siap membuat chemical cleaning dan monitor, maka phone milik pelanggan kami sudah boleh digunakan seperti biasa. Kenapa perlu memilih MrFix? Rata – rata customer kami menyatakan bahawa kami merupakan kedai repair phone yang terbaik di kawasan Putrajaya. Bukan itu sahaja, kami juga menyediakan perkhidmatan repair secepat 30 minit dan face to face, dapat pula dengan harga yang berpatutan. Memang trusted. Oleh itu, jika anda mempunyai masalah yang sama atau apa – apa masalah lain berkaitan device anda, boleh walkin sahaja ke mrfix untuk membuat chemical cleaning because of water damaged.

SEKIRANYA KORANG ADA SEBARANG MASALAH ATAU PERTANYAAN, BOLEH DATANG KE MRFIX PUTRAJAYA.

🏪 MRFIX Putrajaya (Presint 8) – Smartphone & Macbook Repair Face2Face

A-6A 1st Floor, Blol A, Jalan Seluang P8/7, Presint 8,62250 Putrajaya, Selangor Darul Ehsan Landmark : Atas Speedmart 99

⏰Operation Hours : Isnin-Ahad(Setiap hari) 10.00am-9.00pm ☎️019-910 0531(admin) 📲Whatsapp 📍Waze

Website: MrFix