Banyak pengguna yang menggunakan iphone.Iphone menjadi satu telefon bimbit yang sangat popular.Iphone di reka dengan penuh elegan.Iphone mempunyai fungsi yang tidak dapat di telefon bimbit biasa. Perbuatan manusia tiada yang sempurna.Disini ingin memberitahu apa yang perlu dibuat ketika iphone anda stuck di logo apple.

Pertama sekali dalam proses untuk membaiki masalah ini adalah bateri.Bateri berfungsi untuk menyediakan kuasa kepada iphone anda.Sekiranya arus elektrik tidak sampai ke motherboard dengan arus elektrik yang sepatutnya ia boleh menjejaskan proses untuk memasuk ke sistem iphone anda.Lakukan pertukaraan bateri pada iphone anda.

Sekiranya langkah yang nyatakan di atas tidak membantu.Anda perlu melakukan install software baharu. Software memainkan peranan yang sangat penting pada setiap telefon pintar. Software ini lebih kurang seperti jalan yang ingin di lalui oleh data. Sekiranya, software bermasalah jalan yang dilalui oleh data akan tertutup. Install software baru bermaksud mengganti software yang lama kepada yang baru.Install software bukan format factory.Format factory hanya membuang data sahaja tetapi software menggantikan software baharu ke dalam telefon pintar tersebut.Sila rujuk kepada yang pakar mengenai software.

Sekiranya langkah yang diatas tidak menjadi.Ini adalah punca yang terakhir. Masalah ini terjadi akibat motherboard. Terdapat beberapa komponen pada motherboard yang rosak yang perlu digantikan.Sekiranya berlaku perkara ini seeloknya hantar iphone anda kepada pakar seperti kami.

Sila hubungi kami:

  • 018-9885531

Datang ke kedai kami

  • No 50 , Jalan 7/7A , 43650 , Bandar Baru Bangi , Selangor