Mengikut peredaran masa yang terkini, Teknologi berkembang dengan pesat. Banyak syarikat mengeluarkan teknologi yang membantu pengguna.Harini menceritakan tentang kabel fast charging.

Fungsi kabel fast charging untuk mempercepatkan proses pengecasan telefon tidaklah anda menunggu lama untuk menggunakan telefon anda

Setiap yang direka mempunyai kelebihan dan kekurangan yang tersendiri.Di sini saya menyatakan kelebihannya terlebih dahulu.

Kelebihan fast charging

Seperti yang dinyatakan pada penyataan di atas.Kelebihannya untuk menjimatkan waktu. Mempercepatkan proses cas. Apabila anda menggunakan kabel bukan fast charging ia akan mengambil masa yang lama, menggunakan kabel fast charging kelajuannya sangat cepat. Tidaklah anda menunggu lama untuk bermain telefon bimbit anda.

Kekurangan fast charging

Kabel fast charging boleh dikatakan susah mempunyai kekurangannya, tetapi setiap pembuatan mempunya kekurangannya. Terdapat satu kekurangan apabila melakukan cas telefon anda akan panas. Jadinya anda meletakkan telefon anda di tempat yang sejuk.

Kabel fast charging hanya boleh digunakan sekiranya telefon anda mempunyai kelebihan fast charging sekiranya anda tiada kelebihan itu ditelefon anda. Arus yang masuk sama seperti kabel yang sama anda gunakan.Jadinya sebelum anda membeli ketahui dahulu telefon anda mempunyai kelebihan fast charging ke tidak.