Siapa tidak sakit hati dengan internt download yang lambat. Kita mahu melihat sesuatu movie mesti kita mahu cepat untuk melihat movie tersebut. Di sini kami ingin memberitahu kenapa internet download anda lembab.

Kelajuan internet

Ini perkara yang mesti anda pandang dahulu. Jika kelajuan internet anda lembab ia akan mengpengaruhi fail yang anda ingin download. Sekiranya, anda mempunyai internet yang lambat cuba cari waktu yang tidak ramai menggunakan internet anda. Selepas itu, anda cuba untuk download fail anda. Sesetengah waktu internet akan menjadi laju semaksimum pada modem anda. Bermaksud sekiranya anda membeli 4 mbp/s ia akan mencuba untuk mendapat selaju yang boleh tidak melebihi 4mbp/s. Seterusnya saiz fail yang anda download ini menjadi peranan penting, Jika anda dowwload sebesar 2 ke 3 gb dengan kelajuan internet anda hanya 4mbp/s ia akan mengambil masa yang lama. Sekiranya anda mempunyai masalah ini anda boleh mencuba untuk menaikkan lagi kelajuan internet anda.

Jika anda tidak mengetahui bagaimana anda mahu mengetahui berapa kelajuan download anda dan upload anda. Anda boleh cari di internet iaitu tmspeednet. Di situ ia akan menunjukan kelajuan bagi internet anda.

Kelajuan download yang di tetapkan

Sesetengah pembekal rangkaian menetapkan had untuk download sesuatu fail. Penting bahawa anda mengetahui had kelajuan. Walaupun internet anda laju untuk melayari internet, tidak bermakna proses download anda cepat.

Ada juga pembekal internet tidak menetapkan had untuk download. Tetapi sesetengah lama web menghadkan download fail. Laman web menghalang kelajuan download anda kerana ia mahu anda membeli premium mereka yang di tawarkan. Sekiranya, masalah ini anda cuba download fail anda ke laman web yang lain.

Virus

Virus adalah benda yang selalu terjadi. Nama pun virus ia akan merosakkan sistem anda. Virus ini juga menggangu pada muat turun anda. Ia akan melebabkan muat turun anda menjadi sangat lembab. Anda perlu melakukan full scan pada laptop anda. Pastikan anda membuang segala virus yang terdapat pada laptop anda.