MRFIX - Baiki fon dan laptop

Kepentingan service laptop dan cara mengelakkannya daripada rosak.

Bacaan 2 minit

Penjagaan laptop harus dititikberatkan oleh setiap pengguna laptop , lebih lebih lagi kepada pengguna laptop yang tegar . Laptop yang telah banyak berjasa  kepada anda, harus lah kita juga ‘ berjasa kembali ‘ kepadanya dengan melakukan penjagaan yang rapi. Jangan bila dah rosak, baru kita fikir nak service laptop.

Apa terjadi jika laptop tidak dijaga dengan baik ?

Ketika anda menggunakan laptop anda , tiba tiba laptop anda menjadi panas . Kadang kadang kipas laptop anda mengeluarkan angin yang panas . Kadangkala juga laptop anda mati sendiri atau restart secara sendiri . Dan kadangkala laptop anda apabila di ‘on’, display laptop terus terpadam apabila tiba dilogo Windows . Ini adalah simptom yang akan terjadi apabila laptop anda tidak dijaga dengan baik . Jadi, jika berlaku seperti ini, anda perlu service laptop anda secepat yang mungkin, jika tidak, berkemungkinan laptop anda akan rosak.

Bagaimana untuk mengelakkan perkara diatas terjadi ?

Penjagaan laptop ini tidaklah sesukar mana seperti anda fikirkan . Ianya tidak memerlukan modal yang tinggi bagi yang mahir melakukannya . Tetapi jika anda tidak pandai melakukan , jangan sesekali memandai mandai . Anda masih boleh melakukannya dengan cara menghantar kepada kami yang lebih pakar untuk mengendalikannya dan ianya amat berbaloi dengan kos yang berpatutan daripada anda mengeluarkan kos yang amat tinggi apabila laptop anda sudah rosak . Cukuplah anda service laptop anda enam bulan sekali atau setahun dua kali .  Kami di MRFIX amat prihatin kepada laptop anda.

Kenapa perlu memilih MrFix? Rata – rata customer kami menyatakan bahawa kami merupakan kedai repair phone yang terbaik di kawasan Putrajaya. Bukan itu sahaja, kami juga menyediakan perkhidmatan repair secepat 30 minit dan face to face, dapat pula dengan harga yang berpatutan. Memang trusted. Oleh itu, jika anda mempunyai masalah yang sama atau apa – apa masalah lain berkaitan device anda, boleh walkin sahaja ke mrfix untuk membuat service laptop.

SEKIRANYA KORANG ADA SEBARANG MASALAH ATAU PERTANYAAN, BOLEH DATANG KE MRFIX PUTRAJAYA.

🏪 MRFIX Putrajaya (Presint 8) – Smartphone & Macbook Repair Face2Face

A-6A 1st Floor, Blol A, Jalan Seluang P8/7, Presint 8,62250 Putrajaya, Selangor Darul Ehsan Landmark : Atas Speedmart 99

⏰Operation Hours : Isnin-Ahad(Setiap hari) 10.00am-9.00pm ☎️019-910 0531(admin) 📲Whatsapp 📍Waze

Website: MrFix