Kerosakan pada skrin akibat terjatuh yang dibaiki technician kami

Penjagaan telefon pintar amat penting kerana harga telefon pintar bukanlah murah. Namun, di Mrfix Bandar Baru Bangi, kerosakan telefon pintar yang sering kami baiki adalah diakibatkan oleh peranti yang terjatuh. Di samping masalah skrin retak, terdapat juga beberapa masalah lain yang timbul apabila peranti terjatuh.

  • Kerosakan pada komponen dalaman telefon pintar.

Hentakan yang kuat akibat terjatuh boleh menyebabkan komponen-komponen dalaman berlanggar antara satu sama lain. Jika komponen tersebut adalah bateri, berkemungkinan akan menyebabkan bateri kembung dan seterusnya boleh menghasilkan letupan yang amat berbahaya sekiranya tidak disedari dari awal.

  • Kamera juga boleh terjejas.

Antara aset penting bagi sebuah telefon pintar, ialah kamera. Namun, asset berharga ini mungkin akan rosak jika peranti anda terjatuh. Peranti yang terjatuh memberi impak kepada kamera yang akan menyebabkan kanta terjejas. Selain itu, kamera peranti juga akan menjadi sukar untuk fokus menyebabkan gambar kabur.

  • Prestasi telefon pintar akan berkurangan.

Sekiranya peranti anda terjatuh, retakan-retakan mikro mungkin akan terjadi. Retakan ini akan menjejaskan komponen-komponen dalamannya justeru menjejaskan juga prestasi mereka.

Oleh itu, adalah disarankan untuk membawa telefon pintar anda untuk diperiksa di samping memperbaiki sebarang kerosakan seperti skrin dan bateri.

Jika terdapat sebarang kerosakan pada laptop dan telefon pintar anda, bolehlah mengubungi kami di:

🏪 MRFIX GADGET- Smartphone Repair Face2Face
No. 50 Jalan 7/7A,
Bandar Baru Bangi,
43650 Bangi, Selangor
Buka Setiap Hari : 10:00 pagi – 9:00 malam

Waze : https://waze.com/ul/hw282guttx
Call 📱0189886531
Whatsapp : https://mrfixgadgets.wasap.my
Kami juga menyediakan repair FACE2FACE di tempat anda (KL/Selangor/Putrajaya) jika anda tiada masa untuk datang ke kedai kami.