MRFIX - Baiki fon dan laptop

Komputer riba Specter x360 14 baru HP

Bacaan 4 minit

HP baru sahaja mengumumkan beberapa komputer riba baru, termasuk Specter x360 14 convertible, yang membawa beberapa peningkatan yang ketara berbanding pendahulunya 13 inci yang sudah mengagumkan: paparan nisbah aspek 3: 2, pad sentuh 16 peratus lebih besar, pembesar suara quad, dan Port Thunderbolt 4 terletak di salah satu sudut berbentuk berlian sehingga anda dapat memasang kabel all-in-one anda untuk mengecas, data, monitor luaran dan periferal walaupun bahagian belakang atau sisi mesin tersekat. Terdapat juga butang fizikal yang boleh anda tekan pada papan kekunci untuk menyekat kamera web.

HP Specter x360 14 seberat tiga paun ini dilengkapi dengan pemproses Intel Tiger Lake 11th Gen terbaru, khususnya hingga Intel Core i7-1165G7 28W quad-core dengan grafik bersepadu Xe Intel di atas kapal; hanya selangkah di bawah cip yang menarik perhatian kami dalam ujian Tiger Lake baru-baru ini. HP mengatakan komputer riba baru harus meningkat sehingga 34 peratus lebih cepat daripada model Specter x360 13 tahun lalu.

Lebih mengagumkan, ia adalah Spectre pertama yang menyertakan paparan nisbah aspek 3: 2 dengan harta tanah menegak 20 peratus lebih banyak daripada skrin 16: 9 yang pernah kita miliki sebelumnya – dan anda boleh membayar versi OLED berukuran 13,5 inci 3000 x Skrin 2000 piksel juga, walaupun kami tidak pasti berapa harganya. Salah satu kegusaran terbesar yang kami alami dengan pendahulunya yang berukuran 13 inci adalah paparan 16: 9, yang disebut oleh rakan saya Dan Seifert sebagai “sempit” dalam ulasannya.

HP juga mendakwa komputer riba baru adalah “PC paling pintar yang pernah ada,” dan sementara kita harus menguji itu, kecerdasannya kelihatan menarik. HP mendakwa Spectre dapat mengesan ketika berada di dalam beg, dan menggunakan Dynamic Tuning Intel untuk mengelakkan bateri habis atau terlalu panas. X360 14 juga termasuk Penghapusan Kebisingan AI, yang seharusnya dapat menghilangkan kebisingan latar dari aplikasi komunikasi seperti Microsoft Teams dan Zoom, dan ada ciri Warna Otomatis yang secara automatik dapat menukar ruang warna layar antara DCI-P3, Adobe RGB, dan sRGB ke secara teorinya pastikan anda melihat warna yang paling tepat. Syarikat ini menuntut hayat bateri sehingga 17 jam, tetapi hanya 10 pada model i7 / OLED.

Specter x360 14 bermula pada harga $ 1,199 (walaupun mungkin tidak dengan skrin i7 dan OLED), dan kami tidak sabar-sabar untuk melihat bagaimana prestasi kerjanya berbanding pilihan komputer riba terbaik kami sekarang, Dell XPS 13 bernilai $ 999 dan ke atas, terutamanya sekarang bahawa Dell hanya memberikannya Tiger Lake, grafik Xe dan Thunderbolt 4 juga. Dell juga mempunyai varian skrin sentuh konversi 2-dalam-1 yang kami sukai, tetapi Specter x360 13-inci itulah yang menjadi kegemaran kami 2-in-1.

HP 13-inci Specter x360 juga tetap ada, dengan syarikat itu mengumumkan penyegaran hari ini yang menambah beberapa CPU Intel 11th Gen yang sama dan hayat bateri hingga 16.5 jam – yang sebenarnya akan lebih rendah daripada yang dijanjikan syarikat dari model tahun lalu, sementara Intel telah usaha baru-baru ini untuk membuka pengeluar membuat permintaan yang lebih tepat (dan kita masih memerlukan jalan panjang) Spectre x360 13 yang dikemas kini akan mulai pada harga $ 1,199, ada juga pilihan OLED 4K yang pasti jauh lebih mahal dan lebih sukar pada hayat bateri (Permintaan HP hanya 10 jam untuk model ini), serta varian 5G Spectre x360 13 yang akan dilancarkan pada awal tahun depan.

Specter kedua-dua menawarkan pen, dan sepertinya beberapa model Spectre 14 akan hadir dengan satu di dalam kotak.

HP Envy x360 13 yang lebih murah juga mendapat penyegaran CPU Intel 11th Generasi hari ini, dan kami tidak sabar-sabar untuk melihat cip Intel berbanding dengan AMD yang dibuatnya pilihan kami untuk komputer riba bajet terbaik yang boleh anda beli. Ia juga akan ada pilihan pilihan Sure View yang mewah seperti HP Elite Dragonfly HP yang sangat baik tetapi mahal, di mana anda boleh menggunakan butang untuk mengaktifkan penapis privasi. HP juga menjual komputer riba clamshell tradisional yang disebut HP Envy 13, yang kini akan juga dengan pemproses Intel 11th Gen. Ini akan tetap dengan nisbah skrin-ke-badan 88 peratus yang sama dengan penyegaran terakhir, yang dua peratus lebih rendah daripada pesaingnya ZenBook 14 UX425EA.