OnePlus baru-baru ini melancarkan Beta Terbuka OxygenOS 11 pertama untuk OnePlus 8 dan OnePlus 8 Pro. Kemas kini berasaskan Android 11 memperkenalkan UI yang diperbaiki sepenuhnya, pengoptimuman untuk penggunaan satu tangan yang lebih baik, fon baru, dan banyak lagi. Seperti semua kemas kini OxygenOS utama, Beta Terbuka OxygenOS 11 juga menyertakan kertas dinding langsung baru. Dan berkat usaha linuxt Kontributor Pengiktirafan XDA, anda kini boleh memasang kertas dinding langsung OxygenOS 11 baru di mana-mana peranti Android.

Live Wallpaper telah dipindahkan dari binaan OxygenOS Open Beta 1 untuk OnePlus 8, dan ia mempunyai beberapa kesan animasi yang hebat. Seperti yang anda lihat dalam video yang dilampirkan, elemen bergerak di kertas dinding berputar semasa anda pertama kali menghidupkan skrin peranti anda dan sekali lagi apabila anda membuka kunci peranti anda. Anda juga dapat melihat kesan putaran ketika anda meleret ke halaman di skrin utama anda. Selain itu, warna kertas dindingnya dinamik, dan warna tersebut terus berubah berdasarkan waktu.

Kami menguji live wallpaper port OxygenOS 11 pada ASUS ZenFone 7 Pro dan OPPO Find X2 Pro kami, dan ia berjalan lancar. Oleh kerana versi SDK minimum APK adalah 26, live wallpaper harus berfungsi pada semua peranti yang menjalankan Android 8.0 Oreo atau lebih tinggi. Namun, ia mungkin tidak berfungsi dengan baik pada semua perangkat seperti yang dibuat menggunakan OpenGL. Sekiranya peranti anda menawarkan prestasi OpenGL yang baik, kertas dinding akan kelihatan lebih lancar seperti pada OnePlus 8 atau 8 Pro.

Sekiranya anda berminat untuk mencuba wallpaper pada peranti anda, anda boleh mengambil APK dari pautan APKMirror di bawah. Untuk menggunakan kertas dinding, pertama-tama anda perlu memasang APK pada peranti anda. Setelah selesai, anda seharusnya dapat memilih wallpaper dari alat pilih wallpaper pada stok peranti anda. Sekiranya anda tidak melihat wallpaper, anda perlu memuat turun aplikasi Google Wallpapers dari Play Store untuk menggunakan wallpaper.