MRFIX - Baiki fon dan laptop

ONEPLUS 8 PRO

Bacaan 3 minit

Sebelum ini kami ada menulis mengenai List Smartphone Tahun 2020, jadi pada harini kami akan menerangkan lebih lanjut berkaitan dengan Siri OnePlus 8 yang baru saja dilancarkan pada bulan Mac lepas. Paparan kadar penyegaran 120Hz untuk pertama kalinya dari syarikat, bersama dengan yang pertama: pengecasan tanpa wayar. Secara keseluruhan, kami melihat beberapa spesifikasi yang cukup serius dengan “flagship killer” terbaru dari syarikat tersebut.

Terdapat 2 varian yang tersedia dalam siri ini: OnePlus 8 Pro yang teratas dan OnePlus 8. standard. Kedua-dua model akan telah tersedia di pasaran terpilih.

Bagaimana pula dengan harga?

Bagi harga, OnePlus 8 Pro akan dijual pada harga RM3,699 untuk varian dengan 8GB RAM dan 128GB storan; model spesifikasi teratas dengan RAM 12GB dan storan 256GB berharga RM4,099. Untuk OnePlus 8 Pro, ada 3 warna yang dapat dipilih: Glacier Green, Onyx Black, dan Ultramarine Blue. Sementara itu, OnePlus 8 akan tiba di Glacier Green, Onyx Black, dan Interstellar Glow baru.

Oneplus 8 Pro Specs

Seperti yang dijangkakan, OnePlus 8 Pro menampilkan paparan kadar penyegaran 120Hz, dengan paparan AMOLED 6,78 pus mendorong resolusi QHD + 3168 × 1440. Anda juga mendapat sokongan HDR10 +, dan OnePlus mengatakan bahawa kapal induk terbaru mereka mempunyai ketepatan warna tertinggi yang pernah dilihat di mana-mana telefon syarikat. Perkara lain yang dibanggakan oleh OnePlus ialah teknologi MEMC (Estimasi Gerak, Kompensasi Gerak), yang menukar video kadar bingkai rendah ke kadar bingkai yang lebih tinggi.

We’re also seeing Qualcomm’s latest and greatest chipset, the Snapdragon 865, powering the device, along with the X55 modem for 5G support. This is mated to options of up to 12GB of LPDDR5 RAM and up to 256GB of UFS3.0 storage.

Kami juga melihat chipset Qualcomm terbaru dan terhebat, Snapdragon 865, menghidupkan peranti, bersama dengan modem X55 untuk sokongan 5G. Ini disatukan dengan pilihan RAM hingga 12GB LPDDR5 dan storan UFS3.0 hingga 256GB.

Kamera

Tahun ini, OnePlus telah membuang kamera selfie pop-up dari OnePlus 7 Pro dan 7T Pro, dan bergerak ke arah paparan potongan lubang. Sama seperti banyak telefon pintar pada tahun 2020, kamera menghadap ke depan 16MP akan berada di dalam potongan tersebut. Anda mempunyai penyediaan kamera quad di belakang: kamera telefoto 8MP dengan zoom digital hingga 30X, sudut ultra lebar 48MP, penembak sudut lebar 48MP, dan kamera penapis warna.

OxygenOS 10.5.10 re-enables color filter camera on OnePlus 8 Pro ...

Pengecasan tanpa wayar

Selain itu, kami juga melihat pengecasan tanpa wayar, bersama dengan ketahanan air IP68, pada telefon OnePlus untuk pertama kalinya. Standard pengecasan tanpa wayar Warp Charge 30 milik OnePlus yang baru akan mengecas bateri 4.510 mAh OnePlus 8 Pro pada 30W, kelajuan puncak yang sama dengan yang dikenakan (kabel) Warp Charge 30T.

OnePlus mengatakan bahawa standard wayarles barunya akan mengenakan caj OnePlus 8 Pro hingga 50% dalam 30 minit, dengan anggaran untuk (berwayar) Warp Charge 30T pada 50% dalam 23 minit. Dan seperti banyak kapal induk lain hari ini, OnePlus 8 Pro akan menyokong pengecasan terbalik untuk peranti yang serasi.