Best Smartwatch for Android by OnePlus | Technical Gossip | - YouTubeAwal tahun ini, OnePlus melancarkan OnePlus Nord, telefon pintar pertengahan pertama jenama itu sejak OnePlus X 2015. Pelancaran Nord menandakan perubahan strategi untuk OnePlus; syarikat itu boleh dikatakan kembali ke akar umbi dengan membuat telefon pintar yang berpatutan sekali lagi. Tetapi telefon pintar bukan satu-satunya produk teknologi yang kini dibuat oleh OnePlus. Syarikat ini telah mempelbagaikan portfolio produknya, dengan penawaran di pasaran TV pintar di bawah barisan TV OnePlus. Sekarang, nampaknya OnePlus mungkin sudah siap memasuki pasaran baru: jam tangan pintar. Syarikat itu mungkin mengeluarkan jam pintar yang dipanggil OnePlus Watch.

Ini bukan kali pertama kami mendengar OnePlus berpotensi melancarkan smartwatch. Kembali pada tahun 2016, OnePlus benar-benar mengesahkan bahawa syarikat itu mengembangkan jam pintar. “Kami telah menyelesaikan reka bentuknya tetapi kami masih memutuskan untuk membuangnya. Kita harus fokus, ”kata Ketua Pegawai Eksekutif OnePlus, Pete Lau semasa persidangan teknologi Converge 2016 yang diadakan di Hong Kong. Seperti Google, OnePlus tidak mahu memasuki pasar jam tangan pintar dengan produk setengah matang, jadi nampaknya mereka telah meluangkan masa mereka sehingga mereka cukup selesa dengan kemajuan teknologi yang boleh dipakai dalam industri ini.

Kami pernah mendengar sesuatu yang serupa ketika mereka bercakap tentang menunggu untuk membawa pengecasan tanpa wayar ke telefon OnePlus dan ketika mereka bercakap mengenai melepaskan earbud tanpa wayar. Mungkin OnePlus sekarang berpendapat bahawa platform Wear OS dan Snapdragon Wear Qualcomm cukup matang untuk mendasarkan produk baru, atau mereka telah mengembangkan teknologi mereka sendiri ke tahap di mana smartwatch berjenama OnePlus siap untuk permulaan. Terutama, OPPO, syarikat saudari OnePlus di bawah payung BBK Electronics, baru-baru ini melancarkan smartwatch sendiri di China dan di India, sehingga dapat menjadi dorongan untuk pengembangan OnePlus Watch. Menariknya, “pembekal” yang disenaraikan dalam pensijilan IMDA adalah “SINOPPEL DEVICE PTE. LTD, “yang merupakan bisnis yang sebelumnya terdaftar sebagai” SINGAPORE OPPO ELECTRONICS PTE. LTD. ”

OnePlus Watch yang berpotensi dapat dilancarkan bersamaan dengan rilis akhir tahun OnePlus, yang berpotensi merangkumi siri OnePlus 8T dan peranti Nord yang lebih berpatutan, dan dilancarkan ke pasaran kira-kira sekitar jangka masa yang sama. Ini hanyalah tekaan buta, kerana tidak ada bukti atau khabar angin yang boleh dipercayai mengenai jangka masa pelancaran. Kami menghubungi OnePlus untuk memberi komen mengenai khabar angin ini dan akan mengemas kini artikel ini jika / apabila kami mendapat maklum balas.