Penukaran Home Button IPHONE 6 !!

 

Customer dari TNB datang kedai kami untuk repair Home button iphone 6 miliknya. Beliau bercerita mengenai masalah yang berlaku pada phonenya apabila tekan home button, screen tidak memberi sebarang response.

Untuk kerosakan macam ini, technician kami selalunya akan membuat pemeriksaan terlebih dahulu dan setelah tahu puncanya, kami memaklumkan pada pelanggan yang home button miliknya bermasalah.

Risiko Penukaran !!

Technician akan memberitahu dahulu kepada pelanggan bahawa touch id (Fingerprint) yang rosak TIDAK BOLEH DI BAIKI. Yang boleh dibaik hanyalah fungsi home button sahaja. Setelah mendengar nasihat dari technician kami, pelanggan bersetuju untuk melakukan process penukaran home button yang baru.

Tak sampai 1 jam, technician kami sempat menyiapkan phone customer ini iaitu Iphone 6. Selepas process pemasangan home button yang baru, technician kami memberikan beberapa tips untuk penggunaan home button dalam jangkan masa yang panjang.

 

Cara-Cara memanjangkan hayat Home Button Iphone.

  1. Pastikan home button dan jari awak kering dari air, peluh and etc. sebelum nak guna Touch ID tu.
  2.  Jangan tekan home button iPhone awak laju laju dan jangan tekan kuat sangat sampai ke dalam.
  3.  Gunakan AssisitiveTouch untuk elakkan dari banyak kali awak tekan home button iPhone tu untuk penjagaan yang long term.
  4. Jangan gerakkan jari awak masa tengah scan dan set 5 jari yang berlainan untuk elakkan sebarang masalah.
  5. Untuk penjagaan yang long term, gunakan Touch ID untuk unlock iPhone je and gunakan password secara manual untuk App & iTunes Store.