Google's Android turns 10 | Quik Fix Phone Repair Tucson

Adakah anda tahu bahawa Android mempunyai dua hari lahir, bergantung pada masa anda menghitung? Sudah tentu, ia sedang dikembangkan selama bertahun-tahun sebelum orang ramai melihatnya, tetapi ia “dilahirkan” pada tarikh pelancaran komersial pertamanya (23 September 2008) atau pada tarikh pengenalan rasmi pertama oleh Google pada 5 November, 2007.

Pada 5 November 2007, “Open Handset Alliance” terungkap setelah sekian lama membuat spekulasi bahawa Google akan memasuki pasaran telefon pintar, berikutan pembelian sedikit startup bernama “Android.” Khabar angin berputar mengelilingi “Gphone” yang berpotensi, tetapi Google membatalkannya ketika mengumumkan bahawa Android akan menjadi platform terbuka untuk siapa saja. Syarikat-syarikat termasuk Motorola, Qualcomm, HTC, dan T-Mobile semuanya hadir untuk membantu menyampaikan perkakasan dan perkongsian yang diperlukan oleh platform baru.

Google menjanjikan bahawa Android akan mengubah status quo, dan ia pasti dapat diserahkan, dengan sekarang ia menuntut lebih dari 72% bahagian pasaran telefon pintar di seluruh dunia, menurut beberapa anggaran baru-baru ini (jika tidak lebih). Ini adalah kenderaan utama yang membolehkan berbilion orang masuk dalam talian di pasaran baru muncul, dan itulah sebab laman web kami wujud.

Maka dengan itu kami ingin mengucapkan selamat ulang tahun yang ke 13 Android !!