PlayStation 5 sudah hampir untuk dikeluarkan dan generasi konsol yang akan datang. Memiliki perkakasan sendiri juga tidak bermaksud konsol anda perlu ada dengan anda setiap masa. Dengan aplikasi PlayStation Remote Play Sony, anda boleh memainkan semua permainan kegemaran anda di konsol anda, di mana sahaja anda berada.

Untuk PlayStation 5 yang akan hadir, berita baik di sini ialah aplikasi PS Remote Play mendapat kemas kini yang menambah sokongan untuk PlayStation 5. Ini bermakna anda akan dapat memainkan library permainan anda, tidak kira sama ada anda sebenarnya berada di hadapan konsol anda atau tidak, selagi anda mempunyai sambungan Wi-Fi yang stabil dan boleh digunakan. Aplikasi ini menunjukkan kepada anda output paparan konsol dan memberi anda butang sentuh sehingga anda dapat bermain langsung dari telefon anda (atau, jika anda mempunyai alat kawalan, anda juga boleh menggunakannya). Sudah tentu, apabila konsol anda tiba.

Sony-PS-Remote-Play

Terdapat juga beberapa perubahan lain. Perubahan penuh berjalan seperti berikut:

  • Anda kini boleh menyambung ke konsol PlayStation 5 menggunakan Mainan Jauh.
  • Reka bentuk skrin telah dikemas kini.
  • Tugasan butang yang dibuat pada PS4 atau PS5 kini dapat digunakan dalam Main Jauh.
  • Versi yang disokong telah berubah menjadi 7.0 atau lebih baru.

Oleh itu, jika anda telah membuat pra-pesanan PS5 dan anda ingin mempunyai fungsi ini apabila anda akhirnya menerima konsol anda, pastikan anda mengemas kini aplikasi (atau memuat turunnya jika anda belum memilikinya) sebelum melakukannya.