Telefon anda tidak boleh dicas? Dah masukkan kabel masih bateri tidak di isi? Semasa cas, sekejap masuk, sekejap tidak? Di sini kami menyediakan beberapa tip untuk untuk menyelesaikan masalah yang anda hadapi.

Periksa port charger

Anda mesti melihat lubang charger tersebut sama ada mempunyai kotoran atau tidak. Gunakan lampu untuk menyuluh supaya pandangan anda lebih jelas. Sekiranya, mempunyai kotokan ambik sesuatu benda seperti pengorek telinga (besi sahaja) keluarkan habuk itu dengan pelahan jangan sampai merosakan charger port itu. Sekiranya, perkara ini tidak dapat membantu terus mencuba cara kedua.

Periksa kabel.

Kemungkinan kabel yang bermasalah. Jadinya, cuba cari kabel yang sama jenis dengan telefon anda. Sekiranya, telefon anda boleh di cas, jadinya anda perlu menukar kabel anda. Sekiranya masih tidak boleh di cas cuba langkah yang ketiga.

Periksa bateri

Setiap bateri jangka hayatnya dalam 1 tahun atau 2 tahun. Hayat bateri juga bergantung pad acara penggunaanya, cara pengecasan. Sekiranya, anda menjaganya dengan baik ia akan lambat rosak atau luput.Masalah ini boleh di selesaikan dengan mencuba bateri yang sama telefon dengan anda. Sekiranya bateri anda built-in(tidak boleh dicabut) pergi ke pakar telefon seperti kami.

Sila hubungi kami:

  • 018 9886531

Atau walkin kepada kami :

  • No 50 , Jalan 7/7A , 43650 , Bandar Baru Bangi , Selangor .