Pada zaman ini, serangan virus kepada komputer atau laptop anda, sangat berbahaya. Kebanyakan virus akan membuatkan komputer atau laptop anda menjadi lembab. Selain itu, virus boleh membuatkan komputer atau laptop anda kehilangan data penting. Di sini kami meletakan antivirus yang percuma tidak perlu mengeluarkan duit anda.

1.AVAST

Avast adalah salah satu perisian antivirus yang paling mudah digunakan, dan salah satu daripada beberapa program yang menawarkan perlindungan yang hebat. Avast berjaya menghalang semua melindungi 100% daripada serangan virus.

Sejak Avast digabungkan dengan AVG Antivirus untuk menyediakan penyelesaian yang lebih hebat, mereka telah menawarkan perlindungan anti-malware dan virus yang luar biasa sehingga tiada virus yang boleh masuk.

2.AVG

syarikat AVG baru-baru ini bergabung dengan syarikat Avast. Walau bagaimanapun, kedua-dua program mendapat manfaat daripada kerjasama. AVG antivirus menjadi lebih kuat dapat menghalang virus yang baru.Antivirus ini hanya mendapat tempat kedua kerana ramai pengguna menganggap AVG hanya adik kepada avast.

3.BITDEFENDER ANTIVIRUS

Bitdefender dan ia juga merupakan salah satu program antivirus scanning percuma terpantas yang tersedia, dengan penggunaan minimum pada prestasi komputer anda(komputer anda tidak akan lembab apabila install antivirus ini). Ia secara konsisten mengalahkan semua virus.