MRFIX - Baiki fon dan laptop

WhatsApp menyediakan sokongan face unlock untuk pengguna Android

Bacaan < 1 minit

WhatsApp dilaporkan akan membawa dua ciri feature ke dalam aplikasi tersebut dalam pengeluaran stabil di masa depan. Yang pertama akan menarik minat pengguna yang sering terlepas panggilan kumpulan, sementara yang kedua kemungkinan akan menarik pengguna Google Pixel 4 khususnya.

Seperti yang dijelaskan oleh tipster WABetaInfo, pengguna tidak lama lagi dapat mengikuti group missed call melalui permintaan sekiranya group call tersebut masih berlangsung. Sekiranya kenalan invite pengguna yang tidak dapat menjawab panggilan, untuk membuat panggilan, pengguna itu kemudiannya boleh terima atau mengabaikan panggilan yang sedang berlangsung pada waktu pengguna tersebut membuka WhatsApp kemudian masa. Ini adalah ciri-ciri yang ada apabila melancarkan group call. Selain itu, ia juga akan membernarkan WhatsApp mempunyai ciri seperti Zoom dan Skype yang membolehkan pengguna menyertai panggilan berterusan sesuka hati.

Pengeluaran WhatsApp masa akan datang untuk Android juga akan mendapat ciri yang pertama tiba di iOS. Fingerprint lock akan diubah nama menjadi “Biometric lock” dan akan berkembang untuk menutup Face lock dan “pengecaman unik yang lain.” Fungsi umum ciri masih sama. Pengguna dapat memilih untuk mengunci aplikasi secara automatik setelah waktu tertentu berlalu dan dapat membukanya dengan menggunakan cap jari atau wajah mereka.

Ini adalah ciri yang dialukan untuk peranti Android seperti Pixel 4 yang bergantung pada face lock. Perkara ini membolehkan pengguna untuk meningkatkan keselamatan aplikasi chat.

Walau bagaimanapun, tidak ada garis masa untuk melancarkan fitur ini terhadap pembinaan WhatsApp.