MRFIX - Baiki fon dan laptop

WhatsApp Web bakal menambahkan sokongan untuk membuat panggilan suara dan video

Bacaan 2 minit

WhatsApp tidak lama lagi akan menambah sokongan untuk membuat panggilan suara dan video di web, dua ciri yang telah ada selama bertahun-tahun pada pelanggan mudah alih. WABetaInfo menyelidiki kemas kini baru-baru ini kepada klien web / desktop (versi 2.2043.7) dan mengaktifkan fitur tersebut ketika masih dalam pengembangan.

Image credits: WABetaInfo

Sampai sekarang, panggilan suara dan video di Web WhatsApp nampaknya sedang dalam tahap beta. Nasib baik, WABetaInfo masih berjaya mengaktifkan fitur ini, membawa kami beberapa tangkapan skrin untuk menunjukkan seperti apa panggilan di web / desktop. Ketika pengguna menerima panggilan di web, jendela pop timbul akan muncul, yang memungkinkan pengguna untuk menerima atau menolak panggilan tersebut. Tetingkap yang berbeza muncul semasa anda membuat panggilan; lebih kecil dan kawalan ciri untuk mematikan mikrofon dan menutup telefon.

WABetaInfo juga mengatakan bahawa panggilan Suara dan Video Kumpulan sedang diuji untuk Web WhatsApp, yang akan menjadi cara yang baik untuk berkomunikasi dengan rakan dan keluarga.

Image credits: WABetaInfo

Sudah tentu, panggilan suara dan video sudah tersedia di WhatsApp untuk Android dan iOS, jadi membawa ciri ke web hanya membawa keseimbangan. Ini juga akan memberi lebih banyak kemudahan kepada pengguna, terutama dengan banyak orang menghabiskan lebih banyak waktu di komputer semasa bekerja dari rumah. Mengemas kini Web WhatsApp akan menjadikan pengguna kurang bergantung pada peranti mudah alih mereka.

Perlu diingat bahawa WABetaInfo tidak berafiliasi dengan WhatsApp, jadi ciri-ciri yang disebutkan belum diumumkan secara rasmi. Walau bagaimanapun, laman web secara berkala mendedahkan ciri-ciri yang ada di WhatsApp sebelum tersedia secara meluas, memberi pengguna idea tentang apa yang diharapkan. Baru-baru ini, WABetaInfo mengetahui bahawa WhatsApp sedang menguji bahagian Penggunaan Penyimpanan yang direka semula, bersama dengan beberapa ciri baru yang lain.