MRFIX - Baiki fon dan laptop

Xiaomi Mi Box 3 akhirnya menerima kemas kini Android Pie yang stabil

Bacaan 2 minit

Xiaomi melancarkan kemas kini beta Android 9 Pie yang sudah lama tertangguh untuk Mi Box 3 awal tahun ini pada bulan Ogos. Kemas kini, yang hanya berukuran 620MB, membawa Android Pie ke kotak TV Android dan memperkenalkan sokongan untuk aplikasi Mi Remote. Sekarang, Xiaomi akhirnya melepaskan versi kemas kini yang stabil ke Mi Box 3, yang membawa Android TV 9.0 dan sokongan untuk aplikasi Mi Remote ke saluran stabil.

Mi Box 3 kemas kini Android Pie stabil pada 650MB dan ia merangkumi patch keselamatan Android untuk Julai 2020. Dengan kemas kini, Xiaomi telah menambahkan beberapa ciri baru ke kotak TV Android, termasuk susun atur tetapan baru , menu kuasa baru yang dapat diakses dengan menekan dan menahan butang kuasa, antara muka kelantangan yang kurang mengganggu, aplikasi Amazon Prime Video yang telah dipasang sebelumnya, bahagian Mi Box mengesyorkan di laci aplikasi, jalan pintas untuk Google Play Store, dan banyak lagi.

Mengikut thread Reddit mengenai masalah ini, kemas kini telah mula dilancarkan kepada pengguna Mi Box 3 di seluruh dunia dan semestinya tersedia pada peranti anda. Sekiranya anda belum menerima pemberitahuan kemas kini, anda boleh memuat turun pakej kemas kini secara manual dari pautan di bawah. Perhatikan bahawa build Android Pie (build number 2604) untuk Mi Box 3 adalah sama dengan build untuk Mi Box S (nama kode oneday) yang dirilis awal tahun ini pada bulan April. Oleh itu, ia juga merangkumi semua perbaikan bug yang sebelumnya dikeluarkan untuk Mi Box S.

Mi Box 3 dibungkus dalam Amlogic SoC quad-core, GPU Mali 450, dan RAM 2GB. Ia menyokong pemutaran video 4K pada 60fps dan audio Dolby Digital Plus.